zondag 13 maart 2011

Leren haken

Iets wat ik al heel lang wil leren en waar ik tijdens mijn vorige verlof ook al aan begonnen ben, maar niet doorgezet heb is: leren haken.
Ik zie van die ontzettende leuke dingen op blogs voorbij komen, zoals onderstaande gehaakte cupcakes. Ook in het boek Eline's huis van Eline Penninkhof staan ontzettend leuke dingen om te haken.
Ik wil wel weer graag achter de naaimachine, maar ik merk dat ik momenteel overdag alleen de uren voor mezelf heb als Sophie en Finn beide slapen, en 's avonds ben ik zo moe, en duik ik vaak op tijd mijn bed in aangezien ik de avond en nachtvoeding niet meer gewend was.
Haken kan ik natuurlijk gewoon beneden op de bank mezelf aanleren, zonder dat zoals bij het naaien, patroon papier wordt verscheurd, en alle stofjes en lintjes overhoop worden getrokken.
Ook als het mooi weer wordt kan ik dit gewoon buiten doen.
Dus vanmiddag maar even naar de bieb geweest een basisboek opgehaald. Toen even langs mijn moeder en haar haaknaalden en wat bolletjes katoen gehaald. Nu kan ik me dus gaan storten op de basis van het haken. Het zal wel wat frustratie een doorzettingsvermogen kosten, maar we gaan ervoor!

1 opmerking:

  1. Gewoon proberen.Het is echt niet moeilijk en zo leukkkk!En ontspannend.Succes

    BeantwoordenVerwijderen