zaterdag 15 maart 2014

Tricot jurk voor mezelf

Deze jurk maakte ik al een aantal maanden geleden en heb ik ook al veel gedragen.
Hij zit heerlijk, en het is een super mooie kwaliteit tricot.

Het maakproces liep niet naar behoren. Het is een patroon uit de knip. Hij komt wel vaker voorbij in blogland. Ik tekenende een maat 38 uit. Ik heb een jurk in de kast met zo'n beetje hetzelfde patroon, en daar heb ik dit patroon op gehouden. Ik heb behoorlijk wat aan moeten passen. Het meest verbazingwekkende vond ik dat ik 12 cm van de heupbreedte moest afhalen. 12 cm! En dat terwijl ik hele brede heupen en stevige bovenbenen heb, waar ik normaal gesproken met kleding kopen wel eens moeite mee heb.

Maar nadat ik de boel had aangepast op het patroon, ging het locken verder voorspoedig. Alleen de bovenkant wilde niet naar behoren. Dat zie je ook op de foto's. Eigenlijk draag ik altijd een rood vestje op de jurk, en zo zie je de bovenkant niet.

Het is een leuk patroon, maar het maken verliep dus niet vlekkeloos, en ondanks dat dit echt een model jurkje voor mij is, twijfel ik nog of ik het patroon nog eens opnieuw ga maken.

Een overbelicht hoofd :-)
De bovenkant is nog niet perfect


Joepie, weekend!

4 opmerkingen:

 1. Jammer dat het niet soepeltjes is verlopen. Het jurkje staat je namelijk schitterend!
  Misschien toch nog eens proberen,je weet nu wat er fout ging...
  Gezellig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk jurkje! jammer van de bovenkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het jurkje staat je mooi en een mooie kleur donkerblauw ook
  groetjes sarina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie jurk, ik draag dit model ook graag. Bij de bovenkant had je het biesje meer aan moeten trekken met aanzetten denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen