dinsdag 29 april 2014

De stof die een rok had moeten zijn werd... een broek

Ik kocht voor mezelf een lap gestreepte stof voor een rok. Daar begon ik ook aan, maar de stof hadden ze me net te kort afgeknipt, en de stof gleed onder de machine weg, waardoor de naad slordig werd. Ik was echter te lui om al die stretch steekjes weer uit te halen, en toen zag ik een model voor een zouavenbroek, en had ik nog een goede reden om de steken niet uit te halen, maar iets anders te maken van de stof.
En zo werd een rok in wording dus een zouavenbroek.

Niet dat ik het model nou zo geweldig vind, maar het is het enige soort broek waar ik mijn dochter in krijg. Kleding moet namelijk lekker zitten, en dat doen alleen wijde broeken van jogging  of stretchstof.
Deze broek is rechtstreeks van de machine aan haar lijf blijven zitten.

Even over de zouavebroek, deze heeft anno 2014 weer dezelfde naam gekregen als in de jaren 90. Ken je ze nog? De housebroeken? liefst met fluo roze, groen of geel? Dan is zouavebroek wel erg 2013, en is mijn dochter dus eigenlijk heel erg hip met een housebroek.
Maar ik laten we het maar gewoon op een broek houden, want als ik Sophie nu ook nog moet gaan uitleggen wat House is......

De foto's moesten genomen worden met de buit van de rommelmarkt op Koningsdag. Twee my little pony's.
Knippie 3 -2013 model 25


Geen opmerkingen:

Een reactie posten