zondag 9 augustus 2015

Zuiderzee museum

Vrijdag gingen we een dagje naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Al een aantal jaren stond dit museum op mijn verlanglijstje. Afgelopen vrijdag was het dus zover. Na 1,5 uur rijden kwam voor de kinderen de eerste belevenis: een tochtje in de boot naar de entree van het museum.
We hebben alleen het buitenmuseum bezocht, maar hier alleen kun je je al een dag vermaken.

We begonnen met een tochtje in de roeibootjes naar de diverse kleine eilandjes in het meer. Hier kwam ik erachter dat roeien toch niet tot mijn talenten behoord.

Alle huizen en straatjes stralen een bepaalde kneuterigheid uit. De kinderen leren er ontzettend veel over het leven van vroeger. In de huisjes "wonen" ook mensen die het leven van vroeger naspelen. Zo werden er in Urk visnetten geknoopt, en was er een mevrouw druk bezig met de was. Onze kinderen mochten helpen met het wassen en ophangen van de was.De kinderen konden allerlei oud Hollandse spelletjes doen en mochten zich verkleden in klederdracht. Onze dochter die nooit op de foto wil, wilde nu ineens wel op de foto. Dit leverde prachtige plaatjes op. En tot onze verbazing stapte Sophie zo weg op haar klompen. Na een leerzame dag, zowel voor de kinderen als voor ons hebben we de dag afgesloten met een patatje op de dijk Enkhuizen-Lelystad. 
Mocht je nog vakantie hebben, dan is dit museum echt geweldig met en zonder kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten