zaterdag 23 juni 2012

Mini jurkje ...

Dit mini jurkje is gemaakt in een maatje 62 /68 als kraamcadeautje voor mijn collega. Pre voor een baby vind ik dat kleding makkelijk aan te trekken is. Geen getrek aan armen om ze door de mouwen van een jurkje te krijgen bijvoorbeeld. Daarom vind ik dit jurkje ook zo leuk. Het heeft een strik sluiting, dus je trekt het zo over de billen aan, het is lekker wijd en heeft dus ook veel bewegingsvrijheid. En het voordeel van meisjeskleding: is het te klein geworden als jurkje, dan draag je het gewoon verder als tuniekje. Om het jurkje een voorkant te geven, ( de voor en achterkant zijn identiek) heb ik er twee lichtblauwe knoopjes met een klein bloemmotief op gezet.

5 opmerkingen:

 1. Wat een schattig jurkje!!! Ik heb mijn vriendin nog n jurkje beloofd als aanvulling op t kraamcadeautje. Mag ik vragen welk patroontje je gebruikt hebt?
  Groetjes mama c

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mama C.
  Het is het jurkje uit de zwergenverpackung van Farbenmix. Super simpel om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je. Ik vond het er ook wel op lijken, maar dacht dat die veel ruimer viel. Dit ziet er echt uit als een fijn jurkje! Heb je nog dingen aangepast of gewoon het patroon gevolgd?
  Ik heb dat patroon in huis dus ga gelijk tekenen en knippen vanmiddag!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik het patroon gewoon gevolgd. Het jurkje valt volgens mij wel wat ruim, maar dan kan ze zich er in elk geval in bewegen. Ben benieuwd naar jouw versie van het jurkje.

  BeantwoordenVerwijderen